FOTO: VALENTINO DRAŽIĆ CELIĆ, TZ DRNIŠ
7. Promina Trail 2021.

7. Promina Trail 2021.

Drniš (12.06.2021.)

Organizator: Planinarsko društvo Promina

Suorganizator: Dalmatinska Trail Liga

Pokrovitelji: Grad Drniš i TZ Grada Drniša

Područje: Grad Drniš, planina Promina

Mjesto starta za sve kategorije: Gradski trg Poljana u Drnišu

Cilj za sve kategorije: Planinarski dom na Promini

Datum održavanja: 27.03.2021.

 

SATNICA DOGAĐAJA 

8:00 – otvaranje pulta za prijave

Vrijeme starta:

 • staza Veliki Točak – 33 km – 9:30 h /info/profil
 • staza Mali Točak – 22 km – 10:00 h   /info/profil
 • staza Špilja Liluša – 11 km – 10:30 h / info/profil

- kratki brifing prije starta svake pojedine utrke

10:15 – pozdravni govor i službeno otvorenje događaja

13:00 – obrok

Proglašenje i podjela nagrada – za svaku stazu posebno pola sata nakon što prvo troje iz ženske i muške konkurencije završe utrku;  proglašenje pobjednika sastavni je dio utrke i svi nagrađeni dužni su nazočiti proglašenju. Naknadno podizanje nagrada neće biti moguće.

15:00 – početak organiziranog prijevoza - vozila kreću s izvora Mali Točak, do kojeg će se trebati spustiti pješice od doma planinarskom stazom (10-15min), te voze do parkinga ispod zaseoka Čuline gdje će se presjedati u druga vozila za do centra Drniša

17:00 – završetak događaja

U slučaju jakog nevremena događaj se prebacuje na nedjelju 28.3.2021. o čemu će obavijest biti na društvenim mrežama a  prijavljeni natjecatelji biti obaviješteni na email koji su upisali prilikom prijave. U slučaju nemogućnosti održavanja niti drugog dana događaj se otkazuje. U tom slučaju povrata depozita nema iz razumljivog razloga (svi troškovi već napravljeni) a startni paketi će se moći podignuti u prostorijama društva ili po dogovoru – neće se slati poštom/dostavom.

Iznimno radi COVID situacije može se promijeniti termin događaja o čemu će se prijavljenima poslati obavijest na upisani email prilikom prijave, obavijest će također ići putem društvenih mreža. U slučaju otkazivanja vrijede pravila iz gornjeg pasusa.

 

PRIJAVE

On line prijave traju do 21. ožujka u 23:59:59 na stranici https://stotinka.hr

Na sam dan utrke 27.03.2021. može se prijaviti i uplatiti startninu na pultu za prijave:

                - od 08:00 – 9:15 – staza Veliki Točak

                - od 8:00 – 9:45 – staza Mali Točak

                - od 8:00 – 10:00 – staza Špillja Liluša

Svojom prijavom natjecatelj potvrđuje da je pročitao i da će poštivati ovaj raspis te Pravilnik Dalmatinske Trail Lige.

 

STARTNINA

(obrati pažnju na cijene po datumima i  popuste)

 

Iznos startnine za sve kategorije: 150kn ( 50kn uplate depozita na račun organizatora + ostatak u gotovini prilikom registracije na dan utrke)

Uplata depozita od 50kn: Za utrku se na račun ne uplaćuje cijeli iznos već depozit u iznosu od 50kn, a koji mora biti vidljiv na računu organizatora najkasnije do 15.3. (ponedjeljak) . Uplatom depozita sudionici osiguravaju svoj startni paket. Ostatak od 100kn ili iznos umanjen radi popusta sudionici uplaćuju u gotovini na registracijama za utrku.

Zakašenjele uplate depozita i on-line prijave (ili oboje): Sudionici koji ne budu evidentirani po uplatama depozita i on-line prijavljeni do datuma 15.3. ne dobivaju majicu a finišerska medalja moguća ali im nije osigurana te iznos od 150 kn startnine ili umanjeno za popust plaćaju na dan utrke prilikom registracije.

INOZEMNI NATJECATELJI: plaćaju startninu prilikom registracije na dan utrke! Startni paket dobivaju samo ako su se prijavili on-line do 15.3. te najavili dolazak na email organizatora !

Natjecatelji s popustom 100% startni paket dobivaju samo ako dolazak najave na email organizatora !

 

Povrat depozita nije moguć, vrijedi i za odgođeni termin. Ako se događaj otkaže može se preuzeti startni paket, odnosno samo majica jer sve drugo uključeno u paket konzumira se na dan utrke.

 

(obrati pažnju na iznos startnine po datumima i  popuste)

 

POPUSTI

Djeca do napunjenih 8 godina besplatno (uz puni startni paket ako se prijave do 15.3.2021, nakon tog datuma bez majice)

Popusti do 15.3.2021:

 • djeca do 14 godina 50% (75 kn) – depozit 50 + 25 kn prilikom registracije
 • ekipa 10+ članova 15% (120 kn) – depozit 50 + 70 kn prilikom registracije
 • ekipa 20+ članova 25% (110 kn) – depozit 50 + 60 kn prilikom registracije

 

Zasluženi popusti:

 • precrtano su dvostruki popusti

Startni paket i finišerska medalja se osigurava uplatom depozita 50kn do 15.3.2021 za popust 50% i 66% ili najavom na email za popust 100% do istog datuma:

 

 • Dosadašnji pobjednici - 50%:
 • Pobjednici DTL 2020 - 100%:
 • Popust Promina Trail + DTL start – 66% (50 kn) (prekriženi u gornjem i donjem popisu):
 • Startali sve utrke u DTL-i 2020 - 50% :

Popusti za gore navedene natjecatelje, djecu i višebrojne ekipe se mogu ostvariti uplatom najkasnije do zaključno 15.3.2021. Višebrojne ekipe prijavljuju se emailom i plaćaju startninu isključivo grupno, pojedinačno je cijena startnine bez popusta.

U cijenu su uključeni organizacija utrke, majica sa logom trke, topli obrok po završetku trke, okrjepa duž staza, mjerenje vremena, natjecateljski broj, medicinsko osoblje u slučaju nezgode ili povrede, prijevoz opreme do Planinarskog doma, korištenje svlačionica za presvlačenje, priprema staza...

Samo startnina plaćena do 15.3.2021 osigurava majicu utrke u startnom paketu i finišersku medalju.

 

UPLATA STARTNINE:

Planinarsko društvo Promina

Andrije Kačića Miošića 2 22320 Drniš

IBAN HR7523900011101227105

Opis plaćanja: Ime Prezime / startnina za utrku VT, MT ili ŠL

 

PREUZIMANJE BROJEVA

Preuzimanje natjecateljskih brojeva , uputa i startnog paketa na pultu za prijave na Poljani ispred Srednje škole Ivana Meštrovića od 8:00 najkasnije do

 • 9:15 za stazu Veliki Točak
 • 9:45 za stazu Mali Točak
 • 10:00 za stazu Špilja Liluša

 

NAGRAĐIVANJE

1,2,3 mjesto žene/ 1,2,3 mjesto muški - za svaku stazu posebno.

1,2,3 mjesto ekipno – ekipa mora imati svoj naziv (klub ili po volji), mora biti mješovita (1ž/2m ili 2ž/1m), mora imati predstavnika u sve tri staze, ako ih je više računaju se samo po jedan iz svake staze s najboljim vremenom, vremena se zbrajaju i računaju a ne poredak. – radi COVID situacije neće se proglašavati niti dodjeljivati nagrada.

1,2,3 mjesto žene/ 1,2,3 mjesto muški – djeca do 14 godina.

Najmlađi i najstariji natjecatelj.

 

PARKING

Parking se u Drnišu ne naplaćuje, preporučamo zonu Sportskog centra Podvornica i zonu Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog.

Parkirati se može i na lokaciji ispod zaseoka Čuline do kud se od doma može spustiti planinarskom stazom (3,5km) ili iskoristiti gore spomenuti organizirani prijevoz. Ova lokacija za parkiranje je od mjesta starta udaljena 4 km, nema organiziranog povratka na start.

Makadamski put do doma je potpuno obnovljen pa se ne mora ovisiti o organiziranom prijevozu.

 

SMJEŠTAJ

Natjecatelji koji imaju namjeru prespavati u planinarskom domu Promina mogu rezervirati smještaj isključivo na email društva pd.promina@gmail.com – cijena noćenja je 40 kn (članovi HGSS-a 30 kn, volonteri besplatno)

 

POJAŠNJENJE KATEGORIJA

Staza  Špilja Liluša je namijenjena šetačima, obiteljima , rekreativcima i svima onima koji se po prvi put žele okušati u trekingu. Orijentacija je jednostavna, staza je jednosmjerna i potpuno označena zastavicama ili trakama te strelicama na skretanjima. Laganom šetnjom prođe se za 3 i pol sata.

Staze Veliki i Mali Točak namijenjene su iskusnim natjecateljima i rekreativcima, prolazi uzdužno čitavu Prominu, preko Vrha Čavnovka sve do Planinarskog doma na Promini. Pokriveni su najatraktivniji dijelovi Promine sa prekrasnim vidicima. Staza je zahtjevna, jednosmjerna i u cijelosti označena zastavicama ili trakama te strelicama na skretanjima. Svi dijelovi staze su pristupačni za brzu reakciju u slučaju nezgode.

Djeca do 14 godina mogu sudjelovati samo na stazi Špilja Liluša ali isključivo u pratnji roditelja ili staratelja te uz njihovu potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 14-16 godina mogu samostalno sudjelovati na stazi Mali Točak i stazi Špilja Liluša ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.
Djeca od 16-18 godina mogu sudjelovati na bilo kojoj stazi ali moraju imati od roditelja ili staratelja potpisanu dozvolu za nastup.

 

OBAVEZNA OPREMA NA PROMINA TRAIL-u

 • mobitel
 • Čaša, boca ili bidon. Cilj nam je smanjiti potrošnju jednokratne plastike tako da više neće biti plastičnih čaša na okrepama
 • natjecateljski broj dobiven od organizatora (mora uvijek biti vidljiv na kontrolnim točkama)
 • osobna i zdravstvena iskaznica

Natjecatelj bez obavezne opreme će biti diskvalificiran, provjera od strane službene osobe može biti na stazi ili u cilju.

 

PREPORUČENA OPREMA OD STRANE ORGANIZATORA:

 • rukavice (za stazu Veliki Točak)
 • astro folija (za stazu Veliki Točak)
 • osobna prva pomoć (za stazu Veliki Točak)
 • zviždaljka
 • zaštita protiv kiše (jednokratna kabanica, sklopivi kišobran, nepromočiva jakna)
 • suha odjeća
 •  

Dodatne informacije i eventualne izmjene:

 

Kontakt:

- 098331922 – Božo  - voditelj utrke

- 0981776924 – Tomislav – predsjednik PD Promina