Adventura 2023.

Adventura 2023.

Šibenik (01.12.2023. - 01.01.2024.)

GREENtanje u Parku naziv je ovogodišnje Adventure koja će u još jednom prosincu Šibenik pretvoriti u pravu božićnu čaroliju na tri etaže đardina, na Poljani i u Kući umjetnosti Arsen!

I ove zime u zimskim radostima na ledu, na jednom od najljepših i najveselijih klizališta na otvorenom - Vitićevom moru uživat će svi zaljubljenici u klizanje. Ove godine za najmlađe adventuriste organizatori su pripremili i hrpu radionica, sadržaja i veselih trenutaka. Adventurica ove zime postaje Arsenturica – omiljeni dječji sadržaji Adventure prvi put će biti održani u dobro vam znanom prostoru, u toplini Kuće umjetnosti Arsen!

U prosincu u Parkiću nazdravljamo domaćim vinima, pjenušcima, craft pivama, kuhanim ginom i finim rakijicama. Na dvije etaže Parka tijekom cijelog prosinca širit će se zamamni mirisi fine blagdanske hrane, kolača, kuhanog vina i svih drugih delicija bez kojih ne možemo zamisliti božićno vrijeme, a sve uz bogat koncertni program! 

Osim glazbenih i gastronomskih poslastica u šibenskom parkiću vas očekuju sad već tradicionalna događanja - puštanje lampiona, Božićni medenjak - natječaj za najbolje ukrašen izlog, prozor ili okućnicu unutar stare gradske jezgre, te Freetulada - natjecanje u spremanju tipične božićne poslastice ovog kraja- fritula. Freetulada se vezuje na tradiciju slavljenja Osmina ili Malog Božića, kada bi se, po prvi puta u godini, frigale fritule, te, čekajući ponoćna zvona, pjevali tradicionalni božićni napjevi.

Detaljan program možete pratiti na stranici: Naslovnica - Adventura Šibenik (adventurasibenik.hr)