FOTO: STANKO FERIĆ
Taste Like...Marenda!

Marenda je obrok između doručka i ručka, koji se tradicionalno jeo između 10 sati ujutro i podneva te pomagao da se „prebrodi“ glad do glavnog obroka. Nerijetko su marende bile i glavni obrok u danu. Naši stari su je nekoć jeli u tvornicama, na brodogradilištima, u poljima – u pauzama od teških fizičkih poslova kojima su se bavili.

Kroz šest gastro događanja tijekom godine - i to svakog prvog vikenda u mjesecu otkrijte što su marendavali naši stari. Počevši od svibnja u Šibeniku - na Maloj loži, zatim u lipnju u Rogoznici, u srpnju u Kistanjama, u kolovozu u Kninu, u rujnu u Betini te u listopadu u Vodicama čekaju vas gastro događanja različitih tema - ovisno o namirnicama karakterističnim za to doba godine i podneblje, koje će na svakoj lokaciji pripremati lokalni ugostitelji. Uz marende ide i vino tako da će na svakom događanju gostovati i lokalni vinari. Uz dobar zalogaj i kapljicu, obavezno ide i pisma pa ćete na događanjima uživati i na koncertima klapa, KUD-ova i drugih vokalno-instrumentalnih sastava.

Na 'Marendama' ćete moći kupiti i proizvode lokalnih OPG-ova, a očekuju vas i edukativne radionice za djecu i odrasle, kao i vođene gastro ture vodiča iz Udruge turističkih vodiča Mihovil Šibenik od kojih ćete imati priliku čuti neke zanimljivosti o spizi i običajima marendavanja.

 

Taste Like... Marenda u Šibeniku

SUBOTA, 04.05.2024., 10:00-14:00 SATI

TRG IVANA PAVLA II - MALA LOŽA, ŠIBENIK

               Kostimirani gastro igrokaz “Od brudetože, priko buklije do dišpetože“ - UTV Mihovil Šibeni              

Jela pripremaju: Konoba Pelegrini & Bistro Visiani

              Gostujući vinari: Vinoplod Vinarija Šibenik, Testament Vinarija, Vinarija Rak, Vinarija Baraka

                                     Pijaca na Maloj loži – prodaja domaćih proizvoda od lokalnih OPG-ova

Klapa Sebenico

DJ Žika

Mini slastičarska radionica za djecu: Martina Ristić Stipandžija

-->Prijave na radionicu<--    

                                          Radionica izrade tradicionalne šibenske kape: Zvonimira Krvavica

-->Prijave na radionicu<--

* Prijave na Mini slastičarsku radionicu za djecu i radionicu izrade tradicionalne šibenske kape su obvezne, jer je broj sudionika ograničen

Fotogalerija