FOTO: VALERIO BARANOVIĆ
Dani otvorenih kušaonica

Dani otvorenih kušaonica

Manifestacija 'Dani otvorenih kušaonica' prošle se godine pokazala kao pun pogodak pa je Turistička zajednica Šibensko-kninske županije odlučila ponovno omogućiti svim gurmanima da uživaju u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja. Pravo je vrijeme da upoznate sve domaće proizvođače jer imate priliku obići petnaestak vinarija i isprobati veliki broj različitih vrsta vina, kao i rakija, likera pa čak i maslinovog ulja.

Od Pirovca do Primoštena, od Šibenika preko Plastova, Oklaja i Drniša sve do Knina, pa od planina Dinare, Promine i Svilaje preko rijeke Krke te natrag do mora i otoka, proteže se raznoliko područje Šibensko-kninske županije. Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Blizina mora koja babiću daje snagu i na škrtom tlu, samo nekoliko kilometara u zaleđu postaje dublje tlo koje uz hladnije noći odgovara debitu. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog – poručuju iz Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 150 kuna, dok ulaznica za dva dana košta 250 kuna. Svi posjetitelji manifestacije dobit će mapu područja s označenim kušaonicama i važnim informacijama. Najbrži kupci ulaznica bit će nagrađeni besplatnim prijevozom mini busom tako da se mogu potpuno prepustiti uživanju.

Zabilježite datume 13. i 14. svibnja u svojim kalendarima i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije!

Prodaja ulaznica:

Šibenik Plus

info@sibenikplus.com

+385 (0)95 914 2449

MagTours

avio@magtours.com

+385 (0)98 291 814

 

Vinarije: