U kušaonici vinarije Vinoplod Šibenik je predstavljen zajednički projekt Turističke zajednice Šibensko – kninske županije i  časopisa Iće&piće.

Časopis Iće&piće, u suradnji s turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije i turističkim zajednicama Šibenik, Vodice, Murter, te lokalnim poduzetnicima objavio je specijalno izdanje Iće&piće Topos posvećen eno-gastronomskoj ponudi Šibensko-kninske županije.

S važnošću ovog promotivnog projekta upoznali su nas:

Dr. sc. Marko Jelić, župan Šibensko - kninske županije

Damir Fabijanić, glavni urednik

Turistička zajednica Šibensko – kninske županije prva se odlučila na ovakav jedinstveni vid promocije. Naša županija bogata je autohtonim vinima i poznata po ukusnoj lokalnoj hrani, neobičnim i originalnim receptima. Kroz priče i fotografije turistima želimo dočarati enogastronomsko bogatstvo lokalnih proizvođača i potaknuti ih da posjete, kušaju, kupe. Turistička zajednica krenula je u ovaj projekt s ciljem da turisti ostanu duže, da se vrate, da zadovolje svoju hedonističku znatiželju i da prijateljima prepričavaju doživljaje ovoga prekrasnoga kraja. A možda sa sobom ponesu ili u svojim prebivalištima potraže neki od proizvoda kako bi svoju priču potkrijepili nezaboravnim okusima.

U časopisu je predstavljeno sve što jednom ljubitelju enogastronomije treba preporučiti na području  županije. Sadržaj o hrani, vinima i namirnicama tipičnima za ovu destinaciju prikazan je na  hrvatskom i na engleskom jeziku. Ovo specijalno izdanje časopisa ima 96 stranice a namijenjeno je gostima koji odsjedaju u turističkim objektima i nema ga u slobodnoj prodaji.

Naklada od 10 000 primjeraka se distribuirala na najfrekventnija mjesta ( turistički informativni centri, hoteli, marine, turističke agencije, restorani, obiteljski smještaj, mini kruzeri). Časopis je svojevrsni gastro vodič u kojemu se ističe bogato eno gastro naslijeđe I bogatstvo koje ova županija ima.

Iće&piće originalan je hrvatski proizvod s autorskim tekstovima i jedinstvenim fotografijama. Raznolik sadržaj o tradicijskoj hrvatskoj kuhinji, vinskim podrumima, raznim reportažama ili intervjuima s najpoznatijim svjetskim chefovima ilustriran je moćnim i originalnim fotografijama Damira Fabijanića. Gourmand Awards Paris potvrdio je reprezentativnost i kvalitetu časopisa i dodijelio mu titulu 3. najboljega gurmanskog časopisa na svijetu.

Fotogalerija